Tekniska Manualer
 • Bankgiro Inbetalningar - Teknisk manual

  Från och med den 31 oktober 2016 kommer Bankgirot inte att hantera betalningsuppdrag i valutan Euro inom Sverige. När betalningar i euro inte längre hanteras av Bankgirot kommer dessa inte heller att redovisas i Bankgiro Inbetalningar. Tekniska manualen är uppdaterad och gäller från 31 oktober 2016. Manualen innehåller post- och filbeskrivningar för tjänsten.

Exempelfiler
 • Bankgiro Inbetalningar: Avtal om OCR-kontroll: Checksiffra och längd

  Kunden har avtal om OCR-kontroll med kontroll av både checksiffra och längd (längd 6 siffror). Ingen utökad blankettregistrering har valts vilket innebär att betalningsreferensen inte redovisas i exempelfilen.

   

  För att få information om betalningsreferens, måste kunden ha tjänsten Insättningsuppgift via Internet eller tillvalet Bildfil. 

 • Bankgiro Inbetalningar: Fil för avtal utan tillval

  Kunden har inte valt att få några kontroller eller utökad blankettregistrering, vilket innebär att betalningsreferensen inte redovisas i exempelfilen. För att få information om betalningsreferens, måste kunden ha tjänsten Insättningsuppgift via Internet eller tillvalet Bildfil.

 • Bankgiro Inbetalningar: Avtal om OCR-kontroll samt Utökad blankettregistrering med OCR-kontroll

  Exempelfil: Kunden har avtal om OCR-kontroll samt Utökad blankettregistrering, båda med kontroll av både checksiffra och längd (längd 6 siffror).

 • Bankgiro Inbetalningar: Avtal om OCR-kontroll samt Utökad blankettregistrering med OCR-kontroll med tillhörande bildfil

  Exempelfil: Kunden har avtal om OCR-kontroll (variabellängd) samt Utökad blankettregistrering, båda med kontroll av både checksiffra och längd. Med tillhörande bildfil. 

 • Bankgiro Inbetalningar: Kompletterande bildfil för avtal om Utökad blankettregistrering

  Exempelfil: Spara ned dokumentet på ditt skrivbord och öppna med Microsoft Document Imaging File för att se alla kompletterande bildfiler.  Filen är ett komplement till exempelfilen för Avtal om OCR-kontroll samt Utökad blankettregistrering med OCR-kontroll med tillhörande bildfil.

 • Bankgiro Inbetalningar: Avtal om OCR-kontroll: Checksiffra

  Kunden har avtal om OCR-kontroll med kontroll av endast checksiffra och ingen utökad blankettregistrering, vilket innebär att betalningsreferensen inte redovisas i exempelfilen. För att få information om betalningsreferens, måste kunden ha tjänsten Insättningsuppgift via Internet eller tillvalet Bildfil.